Громадське ─ не чуже. Громадське ─ значить спільне

03-10-2018

Ще про чистоту і ставлення наших громадян до міського майна.

Якщо неприбрані захаращені чи зарослі бур’янами узбіччя попід дворами ми спостерігаємо мимохіть, то автобусні зупинки ─ це місце, де доводиться перебувати якийсь час. І кому б  не хотілося, щоб воно було охайним? Питання, здається, риторичне. А реальність наводить на невеселі роздуми…

   Минулого року на виїзді з Ічні в напрямку Парафіївки було  обладнано автобусну запинку.  Захищена з трьох боків,  з «вікном»  для спостереження, з двома лавочками. Без надмірностей, але акуратно і зручно для пасажирів, які відтепер не мокли під дощем, не потерпали від вітру, а могли спокійно очікувати потрібного транспорту. Типова споруда.

   Подекуди такі зупинки прикрасили малюнками. Ніби дрібниця, а в  кожного, хто проїжджає, залишаються приємні враження про село і його мешканців.   Думалося, що  і нову зупинку в Ічні, яка не тільки проводжає, а й зустрічає гостей, хтось небайдужий і талановитий візьметься оригінально прикрасити. Поки що такі не зголосилися.  Зате влаштували тут смітник. А нещодавно сюди прийшли вандали. Повідривали лавочки, побили…

   Чи знайде хуліганів наша поліція? Попередній досвід підстав для оптимізму не дає. На жаль, камери відеоспостереження, на які затрачені бюджетні кошти, мало допомагають. Щоразу хуліганів, крадіїв, вандалів, як кажуть у поліції, «не видно». Та це наших охоронців порядку якось не дуже турбує. На письмові запити міськради вони навіть не відповідають.

   Допомогти знайти вандалів могли б, звичайно, і жителі прилеглих будинків, перехожі чи ті, хто в той час проїжджав неподалік. Адже не може бути, щоб ніхто нічого не чув і не бачив. А доки у нас буде таке ставлення до громадського, доти будуть безкарними вандали, крадії, хулігани.

   Такі випадки, на жаль трапляються нерідко. Побили, розбили, влаштували смітник… Такий вигляд мають наші міські зупинки ( на фото).