МУЗЕЇ

15-03-2019

Дізнатися більше...

Краєзнавчий музей Ічнянської міської ради – гордість і духовна скарбниця нашого краю. Заснований у 1961 р. М.Бутком та В.Балабаєм. Завдяки їх зусиллям були зібрані матеріали та експонати, які розповідають про історію Ічнянщини від давніх часів до сьогодення.

  
 
  

В.о. директора – Білащенко Алла Володимирівна

Телефон: (04633) 21544; Е-mail: museum.[email protected]

Місцезнаходження Музею (юридична адреса): 16703, Чернігівська область, Ічнянський район, місто Ічня, вулиця Воскресінська, будинок 27.

Докладніше….

Підрозділом Краєзнавчого музею Ічнянської міської ради є Музей художника М.Ге (м. Ічня, вул. Воскресінська, 52), який присвячений життю і творчості видатного живописця другої половини 19 століття, одному із засновників Товариства пересувних художніх виставок.

Експозиція музею відображає життєвий і творчий шлях художника, представлені меморіальні речі того періоду, ряд раритетних експонатів, серед яких і посмертна маска М. Ге, унікальні фото, фотокопії  найвідоміших його картин, а також роботи сучасних художників, скульпторів, які висвітлюють життя М.М.Ге. та відобразили дружні відносини М.Ге і Л.Толстого в скульптурних композиціях і картинах.

  
  

Докладніше….

Музей – садиба Л.М. Ревуцького – родинний будинок сім’ї Ревуцьких, де зберігається пам'ять про видатного майстра музики, а також його брата Дмитра Миколайовича – вченого мистецтвознавця та всю родину.

У фонді музею-садиби налічується більше 1000 експонатів. Це особисті речі сім'ї Ревуцьких, музичні інструменти, оригінали і копії документів, фотографії, музичні записи, книги, старовинні меблі, посуд, предмети побуту середини 19 століття, подарункові речі. 

  
  

Директор - Осадча Людмила Володимирівна

Телефон: 0679654871

Місцезнаходження Музею-садиби Л.М. Ревуцького (юридична адреса): 16732, Чернігівська область, Ічнянський район, село Іржавець, вулиця Космічна, буд.28.

Докладніше ...