ІЧНЯНСЬКА МИСТЕЦЬКА ШКОЛА

15-03-2019

Дізнатися більше...

Ічнянська мистецька школа

Ічнянська мистецька школа є закладом позашкільної освіти сфери культури і здійснює свою діяльність відповідно до Конституції України, Законів України «Про освіту»«Про позашкільну освіту»«Про культуру», інших законів України.

Директор – Юрченко Людмила Анатоліївна. 
Телефон: (04633)21556

Місцезнаходження Ічнянської мистецької школи (юридична адреса):  16703, Чернігівська область, Ічнянський район, місто Ічня, вулиця Героїв Майдану, будинок 4.

                 

Про Ічнянську мистецьку школу

6 червня 1962 року в м. Ічня було засновано Ічнянську музичну школу. На той час, в школі працювали 3 викладача та навчалися 75 учнів. Починаючи з першого її директора Бориса Семеновича Денисенка і впродовж цих років, її наполегливо розвивали, удосконалювали. І вже сьогодні, цей заклад може пишатись своєю доброю славою далеко за межами нашого міста. 
 1994 року її реорганізували у школу мистецтв, де стали викладати хореографію, а з 2000-го – образотворче мистецтво. Довгий шлях школи мистецтв позначився невтомною щоденною працею цілеспрямованого колективу, який виховав не одне покоління талановитих особистостей. 
 Учні мають змогу навчатись на народному, фортепіанному, хореографічному, хоровому, художньому відділах, також школа мистецтв має клас духових інструментів. І навчання це не проходить для вихованців марно. Адже школа за свою історію випустила 907 підготовлених талановитих дітей, які твердо йдуть обраною стежкою та досягають успіху на творчих життєвих горизонтах. Вихованці школи мистецтв є учасниками та лауреатами обласних, районних та міжнародних конкурсів. 
    В школі мистецтв працює 27 викладачів.
   На сьогоднішній день, в школі мистецтв функціонують творчі колективи – дитячий хор «Барвінок» (керівник Ірина Денисенко), інструментальний ансамбль «Веселі музики» (керівник Людмила Кузьменко), оркестр народних інструментів (керівник Наталія Остапець). Учасники танцювального колективу «Надія» – переможці всеукраїнських та міжнародних хореографічних конкурсів (керівники Надія та Аліса Яцеленко). У класі образотворчого мистецтва (викладач Олена Власко) зібралися діти, які із захопленням опановують таємниці жанру, відтворюючи у своїх роботах розуміння навколишнього світу, втілюють власні фантазії та мрії. Робота класу духових інструментів (викладач Олександр Пабат) розпочалася з перемог на обласних та міжнародних конкурсах. Ансамбль народних інструментів (керівник Тетяна Бабич) є оркестровою групою аматорського творчого колективу «Срібні роси».