Ічнянський національний природний парк

10-06-2019

Дізнатися більше...

Унікальна природа Ічнянського національного природного паркув гармонійному поєднанні з історико-культурною і духовною спадщиною Ічнянщини залишать незабутні враження у відвідувачів.

Тих хто хоче одержати заряд позитивних емоцій від спілкування з природою мають можливість поринути в неповторний, чарівний, прекрасний світ природи Ічнянського національного природного парку.

На території Ічнянського національного природного парку облаштованіеколого-пізнавальна стежка «В долині Іченьки» та еколого-туристичний маршрут «Садове».

Мандруючи стежками ви можете милуватися різнобарв’ям луків та мальовничими краєвидами лісостепу.

  
                                     

У межах зони регульованої рекреації, у мальовничих куточках парку облаштовані місця для короткострокового відпочинку (бесідки, навіси від дощу, столи). Для більш тривалого відпочинку пропонується модульна споруда. Для короткострокового відпочинку для відпочиваючих діє прокат туристичного спорядження (намети, спальні мішки, казанки, рюкзаки, велосипеди, гумові човни, вудки і т. п.). Працівники парку кваліфіковано надають відпочиваючим екскурсійно-інформаційні та інші послуги.

На території парку ростуть 52 рідкісних та малопоширених видів флори України, з них 3 занесені до Додатку І Бернської конвенції (маточник болотний, сон широколистий, альдрованда пухирчаста), 14 – до Червоної книги України (зокрема, любка дволиста, осока богемська, підсніжник білосніжний та ін..), 37 видів є регіонально рідкісними, які охороняються на території Чернігівської області (анемона лісова, білозір болотний, вужачка звичайна, чемериця чорна та ін.).