Звіт КП ВКГ «Ічень» за 6 місяців 2019 року

08-08-2019

Дізнатися більше...

Протягом шести місяців 2019 року наше підприємство стабільно працювало та виконувалосвій  основний обов’язок – надання послуг з безперебійного водопостачання та прийом і очищення стічних вод.

За 6 м-ців 2019 року підприємством піднято води 206,0 тис. м. куб.

Реалізовано води за 6 м-ців 2019 року – 169,0 тис. м. куб.; в т. ч. населення – 118,0 тис. м. ку.; державний, місцевий бюджет – 26,0 тис. м. куб.; інші споживачі – 25,0 тис. м. куб.

Пропущено , очищено та реалізовано стоків за 6 м-ців 2019 року – 110,0 тис. м. куб.; в т. ч. населення – 14,0 тис. м. куб.; державний , місцевий бюджет – 9,0 тис. м. куб; інші споживачі – 87,0 тис. м. куб.

            За 6 м-ців 2019 року підприємством  надано послуги з централізованого водопостачання  та  водовідведення  фізичним  та  юридичним особам  на  суму 3 827,0 тис. грн.

  Постійно проводилися роботи з підняття  і подачі води у систему централізованого водопроводу, технічне обслуговування та поточний ремонт водопровідних, каналізаційних мереж та оглядових колодязів, усунення витоків питної води з водопровідних мереж, перекачування та очищення відведених стічних вод, поточний ремонт каналізаційних мереж , в належному стані утримується санітарна зона ВНС та артезіанських свердловин, а саме:

  1. Проведені роботи по заміні погружних насосів на свердловинах (№1;№2;) м.Ічня по вул. Жадьківська.
  2. Виконанні ремонтні роботи по заміні запірної арматури та комплектуючих в оглядових колодязях на водопровідних мереж.
  3. Здійснювались планові обходи водопровідних та каналізаційних мереж
  4. Виконувалися роботи по прочищенню центральних каналізаційних мереж міста гідродинамічною установкою.
  5. Проводився поточний ремонт транспорту та підготовка до технічного огляду автотранспорту.
  6. Виконано промивку та профілактичне хлорування резервуарів питної води в м.Ічня, водопровід с. Іржавець , с. Августовка .
  7. Виконано заміну аварійної ділянки водопроводу по вул. Б. Хмельницького – 4 м. Д=40, вул. Воскресінська – 5 м. Д=50, вул. Вишнева – 16 м. Д=90 та вул. Героїв Крут – 1,5 м. Д=50 .
  8. Здійснено капітальний ремонт водопровідного оглядового колодязя на перехресті  вулиць Садова – Стадіонна. Виконано переврізки на ці вулиці, замінено три  запірні арматури та встановлено адаптори.

Проводяться роботи по підготовці до осіньо-зимового періоду на центральному водозаборі, артезіанських свердловинах, станціях другого підйому води , каналізаційних насосних станціях та очисних споруд.

Постійно контролюється якість питної води із артезіанських  свердловин, резервуарів та водопровідної мережі міста відомчою лабораторією водоканалу згідно графіку проведення фізико-хімічних та бактеріологічних показників питної води. Всі перелічені заходи виконувалися за рахунок коштів , які підприємство отримало від  наданих послуг з централізованого водопостачання та водовідведення.

      За 6 місяців 2019 року витрати  нанадані послуги складают ь– 4 867,0 тис. грн.

Проблемні питання

  1. Реконструкція каналізаційної насосної станції м. Ічня. В аварійному стані знаходиться технологічний трубопровід, яким подаються стічні води до насосного відділення. У випадку значного прориву трубопроводу можливе затоплення всієї насосної станції разом з насосним обладнанням, що призведе до надзвичайної ситуації – місто залишиться без послуги водовідведення, а з метою мінімізації затоплення стічними водами, вимушені будемо припинити надавати послуги з водопостачання.
  2. Реконструкція водогону  по вул. Б. Хмельницького ( в зв’язку з постійними аваріями місто може залишиться без водопостачання)
  3. Придбання дизель-електростанції на водозабір, очисні споруди, КНС.
  4.  «Реконструкція водопровідної мережі по вул. Чернігівська на ділянці від вул. 8 Березня до вул. Коцюбинського в м. Ічня Чернігівської області»,
  5. Реконструкція огорожі зони санітарної охорони на центральному водозаборі.
  6. Реконструкція складського приміщення під криту стоянку автотранспорту ( побутова кімната для працівників)

Начальник КП ВКГ «Ічень»                                       І.Г. Царенко