Звіт КП ВКГ "Ічень" за І квартал 2020 року

16-06-2020

Дізнатися більше...

Звіт про фінансово-господарську діяльність Комунального підприємства водоканалізаційного господарства «Ічень» Ічнянської міської ради Чернігівської області за  І квартал 2020 року

 Протягом першого кварталу 2020 року наше підприємство стабільно працювало та виконувало свій основний обов’язок – надання послуг з безперебійного водопостачання та прийом і очищення стічних вод.

За І квартал  2020 р.,  підприємством піднято води 87,0 тис. м. куб.

Реалізовано води  за І квартал 2020 р.,   – 76,0 тис. м. куб.; в т. ч. населення – 52,0 тис. м. куб.; державний , місцевий бюджет – 10,0 тис. м. куб.; інші споживачі – 14,0 тис. м. куб.

Пропущено, очищено та реалізовано стоків за І квартал 2020 р. – 63,0 тис. м. куб. ; в т. ч. населення – 6,0 тис. м. куб.; державний, місцевий бюджет – 4,0 тис. м. куб.; інші споживачі – 53,0 тис. м. куб

За  І квартал 2020 р., підприємство отримало доходу від основної діяльності  без ПДВ –  1 915,0 тис.  грн. , з них

  • Водопостачання –  889,0 тис.грн.
  • Водовідведення  -  1 026,0 тис. грн.

Витрати за  І квартал  2020 р.,  на надані послуги  від основної діяльності  складають  – 2 615,0  тис.грн., з них

  • Водопостачання – 1 594,0 тис.грн.
  • Водовідведення  - 1 021,0 тис.грн.

За І квартал 2020 р., підприємство від основної діяльності отримало збиток в сумі - 700,0 тис. грн.

Постійно проводилися роботи з підняття і подачі води у систему центрального водопроводу, технічне обслуговування та поточний ремонт водопровідних, каналізаційних мереж  та оглядових колодязів, усунення витоків питної води з водопровідних мереж, перекачування та очищення  відведених стічних вод, поточний ремонт каналізаційних мереж, в належному стані утримується  санітарна зона ВНС та артезіанських свердловин,   а саме:

  1. Виконані ремонтні роботи по заміні запірної арматури  та комплектуючих в оглядових колодязях на водопровідних мережах по вул.Г.Сковороди, вул. Героїв Крут (біля ЗЗСО №3) , вул. Швидченка-Тарновських, вул. Довженка.
  2. Здійснювались планові обходи водопровідних та каналізаційних мереж.
  3. Встановлено люки на водопровідних колодязях по вул. Дрофаня, вул. Небесної сотні.
  4. Виконані роботи  по усуненню поривів на водопровідній мережі по вул. Жадьківська, вул. Воскресінська та с.Іржавець по вул.Братів Шайдур.
  5. Виконувалися роботи по прочищенню центральних каналізаційних мереж міста гідродинамічною установкою.
  6. Виконали заміну аварійної ділянки водопроводу   по вул. Травнева-Шкільна  9 м.  д-100 , вул. Піщана 7м. д-110.
  7. Проводяться роботи по  підготовці  до весняно-літнього періоду на центральному водозаборі, артезіанських свердловинах, станціях другого підйому води, каналізаційних насосних станціях та очисних спорудах .

            Постійно контролюється якість питної води із артезіанських свердловин, резервуарів та водопровідної мережі міста відомчою лабораторією КП ВКГ «Ічень» згідно графіку проведення фізико-хімічних та бактеріологічних показників питної води. Всі перелічені заходи виконувалися за рахунок власних коштів, які підприємство отримало від реалізації наданих послуг за перший квартал 2020 року.

            Згідно розпорядження Ічнянської міської ради від 23 березня 2020 року  «Про заходи щодо запобігання поширення корона вірусу COVID-19 на території Ічнянської міської об’єднаної територіальної громади» , підприємство  суттєво зменшило обсяг запланованих робіт на водопровідних, каналізаційних мережах, очисних спорудах  та  вжило заходів з прийому звернень  споживачів та документів за допомогою засобів електронного, поштового та мобільного зв’язку.  Адміністрація підприємства  надала можливість працівникам піти у відпустку   (без врахування графіків відпусток), на відповідний період.

            КП ВКГ «Ічень» максимально вжило заходів, щодо  запобігання виникненню і  поширенню коронавірусної хворобиCOVID-19, постійно видаються працівникам маски та антисептичні засоби. На даний час підприємство намагається забезпечувати своїх споживачів  послугами з подачі та розподілу води по мережі та прийом і очищення стічних вод. КП ВКГ «Ічень» тимчасово припинило надання послуг з іншої діяльності, щоб не наражати своїх працівників на небезпеку, але дані послуги  будуть відновлені після послаблення карантину.

Проблемні питання

  1. Враховуючи законодавчі зміни, які відбулися з 01.05.2019 року в повному обсязі введено в дію Закон України від 09.11.2017 № 2189 –VIII «Про житлово-комунальні послуги» та на виконання Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22 червня 2017 р. N2119-VIII. Так, як на сьогоднішній день не всі багатоповерхові будинки  в м.Ічня оснащені вузлами  комерційного обліку (ті  вузли комерційного обліку, які вже встановлені в багатоповерхових будинках пропрацювали свій термін експлуатації), а вимога законодавства зобов’язує привести комерційний облік до відповідності, то є потреба встановлення  вузлів комерційного обліку в 46-ти багатоповерхових будинках, що в подальшому дасть можливість формувати тарифи на  послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і розрахувати розмір внесків за обслуговування  вузлів комерційного обліку для споживачів. Витрати, пов’язані із встановленням вузлів комерційного обліку, визначаються з урахування комплексу робіт  і послуг (без врахування вартості проектної документації на встановлення вузла комерційного обліку )  вартість   складає  1 мільйон 400 тис. грн.
  2. Закон  «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», яким передбачається зобов’язання операторів зовнішніх інженерних мереж (яким є наше підприємство) обладнати 100% житлових будинків загальнобудинковими вузлами комерційного обліку води. Згідно із Законом обладнання житлових будинків приладами обліку  води має бути закінчено через 2 роки, тобто до 01 серпня 2020 року. За порушення законодавства  у сфері забезпечення оснащення будівель вузлами обліку води на суб’єктів господарювання  - операторів зовнішніх інженерних мереж ( тобто на КП ВКГ «Ічень») накладається штраф , згідно чинного законодавства.

Начальник КП ВКГ «Ічень»                              І.Г. Царенко