ПРОТОКОЛ № 31 ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ та РАЙОННОЇ КОМІСІЇ з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

23-10-2020

Дізнатися більше...

ПРОТОКОЛ № 31

ПОЗАЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ МІСЬКОЇ  та РАЙОННОЇ КОМІСІЇ

             з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

« 22 » жовтня 2020 року                                                                  м. Ічня

 

Головував: голова міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій Бондар О.І. та голова  районної  державної  адміністрації Рябчун В.М.

Присутні : члени комісії (за окремим списком)

Слухали:

 Про  виконання  заходів щодо  запобігання  розповсюдженню коронавірусної  інфекції  на території   Ічнянської міської ради

(Виступили: Бондар О.І., Мироненко С.М., Хоменко В.М., Кравець В.В., Денисенко О.М.)

За результатом доповідей та враховуючи  постанову Кабінету Міністрів України  від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із  значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої  коронавірусом SARS-CoV-2»,  Протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних  ситуацій від 15 жовтня 2020 року № 37,  рішення позачергового засідання обласної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій (Протокол №43 від 16 жовтня 2020 року) комісія вирішила: 

1. З метою виконання зазначеного завдання та заходів щодо недопущення поширення коронавірусу на  території  Ічнянської міської ради  додатково до протиепідемічних обмежень, передбачених для «зеленого» та «жовтого» рівнів епідемічної небезпеки, вжити заходів щодо заборони:

1.1. Відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту, в яких тимчасово або постійно проживають/перебувають громадяни похилого віку, ветерани війни і праці, особи з інвалідністю, особи із стійкими інтелектуальними або психічними порушеннями, установ і закладів, що надають соціальні послуги сім’ям/особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, крім установ і закладів, які надають соціальні послуги екстрено (кризово);

1.2. Проведення масових (культурних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів за участю більш як 20 осіб (у разі проведення заходів з кількістю учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання між учасниками фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра;

1.3. Діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім готелів;

1.4. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами кількістю більш як 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти;

1.5. Проведення закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім: - надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів; - надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим; - надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними захворюваннями; - надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах; 3 - проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей. Пацієнти, яким надається медична допомога у зв’язку з проведенням планових заходів з госпіталізації, підлягають тестуванню на COVID-19 відповідно до стандартів Міністерства охорони здоров’я.

1.6. Діяльності спортивних залів, фітнес-центрів, крім спортивних залів, фітнес-центрів, які здійснюють приймання відвідувачів не більше однієї особи на 10 кв. метрів приміщення;

1.7. Приймання дітей до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

1.8. Оздоровлення та відпочинок дітей за межами зазначеної території;

1.9. Приймання відвідувачів закладами торговельного (у тому числі в магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення, крім випадків забезпечення перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі;

1.10. Діяльність з надання послуг громадського харчування, крім випадків приймання відвідувачів із забезпеченням наповненості не більш як на 50 відсотків посадкових місць у приміщенні закладу. На вході до передбачених цим пунктом закладів, місць проведення заходу, де встановлено обмеження щодо максимальної кількості осіб залежно від площі, розміщуються інформаційні матеріали із зазначенням можливої максимальної кількості відвідувачів. Організатор заходу, власник закладу, який приймає відвідувачів, зобов’язаний контролювати їх кількість та обмежити доступ у разі перевищення допустимої кількості відвідувачів.

2. Відділу  освіти  Ічнянської  міської  ради на  період дії  карантину утриматись  від  проведення  будь-яких масових освітніх, спортивних та  культурно-мистецьких заходів у  всіх закладах  освіти, організованих екскурсійних поїздок, виїздів груп учнів у  туристичні подорожі тощо, а також вжити невідкладних заходів, спрямованих на мінімізацію безпосередніх фізичних  контактів між учасниками  освітнього процесу. Проводити  щоденний  моніторинг рівня  захворюваності  на  гострі респіраторні  захворювання в освітніх  закладах.

2.1 В зв’язку з підтвердженим випадком захворюваності працівника на COVID-19 у  закладі дошкільної освіти  №5 (ясла-садок) Ічнянської міської ради, тимчасово припинити роботу установи до 2.11.2020 року.

                                                           На  час дії   карантинних  заходів 

3. Ічнянському  районному  Управлінню Головного  управління       Держпродспоживслужби  в  Чернігівській області (Мироненку С.М.) забезпечити:

- проводити інформування про дотримання суб’єктами господарювання встановлених санітарно-епідемічних вимог в умовах адаптивного карантину, зокрема дотримання режиму носіння захисних масок, соціальної дистанції та здійснення визначених заходів дезінфекції в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках, у громадському транспорті тощо.

                                                                На  час дії   карантинних  заходів 

4. Ічнянський ВП Прилуцького ВП ГУНП у Чернігівській області

     (Прокопець В.М.):

  • посилити превентивну роботу та контроль  за дотриманням законодавства в закладах громадського харчування, на об’єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, ринках,при ринковій  території у громадському транспорті, щодо карантинних заходів з метою недопущення   поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19.

    На  час дії карантинних заходів 

5. Спеціалісту 1 категорії (з комп’ютерного та  програмного забезпечення) організаційного відділу  міської ради (Савчак В.І. )

-розмістити на сайті Ічнянської  міської ради протокол № 31 від 22 жовтня 2020р. позачергового засідання міської та районної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки  та надзвичайних ситуацій.

                                                                                           Невідкладно

6. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти на   першого заступника міського  голови з питань  діяльності  виконавчих  органів  ради (Бондар О.І.)

 

Голова міської комісії

з питань ТЕБ та НС                                                          О.І. Бондар

 

Голова  районної

державної  адміністрації                                                      В.М. Рябчун