Мери закликали керівництво держави збільшити відсоток зарахування ПДФО до місцевих бюджетів

01-03-2021

25 лютого відбулося засідання Ради розвитку громад та територій, на якому виступили члени Правління Асоціації міст України. Чернігівщину представили мери Чернігова, Ніжина та Городні.

Наповнення бюджетів громад - одне із важливих питань, яке обговорювали на засіданні. Під час зустрічі мери міст звернули увагу на недостатній рівень фінансового забезпечення територіальних громад. Вони закликали керівників держави у наступному бюджетному процесі збільшити частку зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

Водночас представники АМУ подякували за врахування інтересів територіальних громад при голосуванні за проект змін до Бюджетного кодексу України, а саме, збереження на постійній основі зарахування до доходів загального фонду бюджетів місцевого самоврядування 13,44% акцизного податку з виробленого в Україні та ввезеного на митну територію України пального.

*Нагадаємо, секторальна стратегія «Місцеві фінанси», розроблена Асоціацією міст України в рамках проєкту ПУЛЬС та схвалена Правлінням АМУ, передбачає збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів до 80%.

--

Чернігівське РВ АМУ

Офіс реформ у Чернігівській області