Протокол №22 Засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

30-12-2021

Дізнатися більше...

«30» грудня 2021 року             м. Ічня

 

Головував: голова міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій – перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Животяга Я.В.

 

Присутні : члени комісії (за окремим списком)

 

Порядок денний:

І. Щодо реагування на випадки розливу ртуті та виявлення інших небезпечних хімічних речовин на території Ічнянської міської ради.

ІІ. Щодо утримання захисних споруд.

Слухали: 1. Щодо реагування на випадки розливу ртуті та виявлення інших небезпечних хімічних речовин на території Ічнянської міської ради.

(Виступали: Животяга Я.В., Кирй В.М.)

 

За результатом доповіді та з урахуванням обговорення комісія вирішила:

1.Комунальному підприємству «Ічнянське ВУЖКГ»:

1.1. Визначитись з місцем для тимчасового зберігання виявлених НХР та   подальшим транспортування  виявлених НХР та їх передачу для утилізації.

1.2. Облаштувати місце для тимчасового зберігання виявлених НХР.

2.  Фінансовому управлінню міської ради:

2.1. При внесенні змін до місцевого бюджету на 2022 рік передбачити кошти, виходячи з фінансових можливостей, на перевезення та передачу небезпечних хімічних речовин.

Слухали: 2. Щодо утримання захисних споруд.

(Виступали: Животяга Я.В., Кубай Б.М.)

 

За результатом доповіді та з урахуванням обговорення комісія вирішила:

 

  1. Балансоутримувачам захисних споруд всіх форм  власності:

1.1. Протягом I кварталу 2022 року провести роботу щодо оформлення документiв на зняття з обліку захисних споруд цивільного захисту, які неможливо відновити, утримувати та використовувати за призначенням відповідно до вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом МВС України вiд 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту» та направити їх на погодження до ДСНС України.

1.2. Провести роботу щодо забезпечення захисних споруд цивiльного захисту необхідним інвентарем та майном відповідно до норм, визначених вимогами щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затвердженими наказом МВС України від 09 липня 2018 року № 579 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту», здійснювати періодичне оновлення ix запасів.

1.3. Організувати роботу щодо обстеження будівель включення підвальних приміщень до фонду захисних споруд цивільного захисту, як найпростіших укриттів.

1.4. З метою забезпечення доступу маломобільних груп населення до фонду захисних споруд, дообладнати їх входи шляхом виготовлення та встановлення технiчних засобiв та механiзмiв, що не потребують проведення будівництва, зокрема вiдкидних пандусiв, настилiв на сходи, переносних апарелей тощо. За умов вiдповiдностi таких пристроїв вимогам безпеки експлуатації та пожежної безпеки, насамперед щодо вiдповiдностi встановленим до шляхів евакуації вимогам.

1.5. З урахуванням вимог Закону України «Про доступ до публічної інформації» забезпечити доведення до населення yciмa доступними засобами інформацію про розташування захисних споруд цивільного захисту, у тому числі найпростіших укриттів та споруд подвійного призначення, у яких планується його укриття, здійснювати періодичне уточнення та коригування зазначеної інформації на офіційних веб-ресурсах Ічнянської міської ради.

                                                                                  Термін: до лютого 2022 року

 

2. Інформаційному відділу Ічнянської міської ради розмістити на сайті Ічнянської міської ради даний протокол засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.                                                                             

 Невідкладно

 3. Контроль за виконанням рішення комісії покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради (Животягу Я.В.).

 

 

Голова міської комісії

з питань ТЕБ і НС               Я.В. Животяга