Рейд житловий сектор

13-10-2022

Рятувальники Чернігівщини запобігають пожежам у житловому секторі в осінньо-зимовий період.

Впродовж осінньо-зимового періоду значно зростає кількість пожеж, які виникають через порушення громадянами правил пожежної безпеки під час використання електричних приладів та пічного опалення.

Тому, щоденно співробітники районних управлінь та відділів Головного управління ДСНС спільно з працівниками органів місцевого самоврядування, соціального захисту та правоохоронцями проводять профілактичні рейди. Особливу увагу під час рейдових відпрацювань рятувальники приділяють помешканням, де проживають малозахищені верстви населення та родини, які потрапили у складні життєві обставини. Надзвичайники нагадують, що перед використанням пічного опалення необхідно очистити від сажі димохід, перевірити щоб в кладці не було тріщин тощо. Крім того, наголошують на забороні використання саморобних та несертифікованих обігрівачів, а батькам про необхідність постійного нагляду за розвагами дітей.

Під час бесід усім мешканцям осель рятувальники надають профілактичні листівки з основними правилами безпеки життєдіяльності.