Символіка міста
затверджена 26 грудня 2002 року
рішенням VІІ сесії Ічнянської міської ради XXІV скликання

                                                                                                
  • Гербовий щит має форму прямокутника з півколом в основі. У золотому полі синій хрест над червоною шестипроменевою зіркою. Щит обрамований декоративним картушем і увінчаний срібною міською короною з трьома вежами.
  • Хрест і зірка є характерними для козацької емблематики і символізують минуле міста Ічні як полкового та сотенного міста у 17-18 ст., його розквіт в ті часи як значного економічного та культурного центру Лівобережної України.
  • Крім того, хрест і зірка є християнськими емблемами і символізують прадідівські традиції православ'я на Ічнянській землі та високий рівень духовної спадщини народів, які живуть на нинішній адміністративній території, що склалася після реформи 1923 року.
  • Золотий колір щита символізує багатство та щедрість ічнянських нив, бездоганність, великодушність, радість, достаток мешканців ічнянської землі. Темно-синій колір хреста означає вірність, чесність, бездоганність та чесноту.

      Срібна корона засвідчує міський статус міста Ічні.

                                                                                         
  • Прямокутне полотнище зі співвідношенням ширини до довжини 2:3, від ратища до середини вільного краю йде жовтий клин, на якому синій хрест і червона шестикінечна зірка, зверху - червоне трикутне поле, знизу - синє.