День міста!

18-09-2018

День міста і 75-у річницю визволення відзначили 15 вересня містяни та гості Ічні. Урочистою ходою пройшли до  площі Тараса Шевченка представники трудових колективів, навчальних та дошкільних закладів, громадськості об’єднаної територіальної громади.

   Розпочали свято театралізованим дійством з участю духового оркестру військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, вихованців дитячої музичної школи. Прапор міста урочисто підняли військовослужбовці.

   Традиційно цього дня названо імена почесних громадян Ічні. Цього разу ними стали Віктор Пабат та Юрій Сорока (посмертно).

  Урочистим покладанням квітів до обелісків вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя, виборюючи свободу. Згадали трагедію 11 вересня 1943 року, коли на території спиртозаводу згоріли сотні містян, та урочисто відкрили пам’ятну дошку.

    Насиченою була і розважальна програма. Для юних  жителів громади у міському парку були влаштовані атракціони, працювали аніматори і майстри аква-гриму сім’я Шнидер з Іржавця, виступали дитячі колективи школи мистецтв та будинку дитячої та юнацької творчості, показали виставу артисти Ніжинського драмтеатру ім. Коцюбинського.

   Для дорослих облаштували локацію в сквері. Любителі пісні та музики зосередилися біля сцени на площі Тараса Шевченка. Схвально зустрічали вони виступи духового оркестру Сухопутних військ ЗСУ, капели бандуристів ім. Остапа Вересая під керівництвом нашого земляка Миколи Борща, самодіяльних артистів із сіл об’єднаної територіальної громади. Їхню естафету підхопили молодіжний гурт «Made in Ukrainе» та учасник телеконкурсу «Україна має талант» Олександр Кварта. Молодь залюбки розважалася на дискотеці, яку провели діджеї з Прилук.

 Напружена боротьба розгорталася на спортивних майданчиках. Широкий вибір різноманітних товарів пропонували торгівці…

   До пізнього вечора лунали музика та  пісні. Всі охочі мали змогу і позмагатися, і скупитися, і добре відпочити.

   А влаштувати таке свято допомогли спонсори: представники бізнесу, трудові колективи. За це їм велика подяка і від організаторів, і від учасників святкування.