ПОСАДИ СВІЙ САД ПЕРЕМОГИ - ДОПОМОЖИ ПЛІДНО ВИКОРИСТАТИ КОЖЕН КЛАПТИК НАШОЇ ЗЕМЛІ ЗАДЛЯ СПІЛЬНОЇ ПЕРЕМОГИ!

21-04-2022

Ініціативу «Сади Перемоги» було оголошено під час наради з  обласними  військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку, проведеної Міністерством розвитку громад на територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади.

Сади Перемоги - всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної Росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни. На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

 

 Сади Перемоги – наша відповідь оккупантам

 

 • Кожне селянське домогосподарство, 

 • Кожна сім`я ВПО, яка переселилась у село, 

 • Кожна міська сім`я, яка має дачу чи город

 

повинні включитись у програму самозабезпечення  харчовими продуктами, обробити, засіяти/засадити  свої земельні ділянки – «Сади Перемоги»

Де отримати інформацію?

1. Веб‐сайт ініціативи: www.sadyperemohy.org  

2. Соціальні мережі: https://www.facebook.com/SadyPeremohy  

https://www.instagram.com/sady_peremohy

 

СІЙ, САДЖАЙ, ПЕРЕМОГУ НАБЛИЖАЙ!